دانستنی های دنیای موسیقی بسیار است. موسیقی دنیای بسیار وسیع و بزرگی‌ است که از دیرباز با انسان همراه بوده است. این هنر خارق‌العاده و تاثیرگذار همواره با روح آدمی عجین گشته است. موسیقی یک هنر جدایی ناپذیر از انسان است که به واسطه تاثیر عمیق بر روح و جان اشخاص همواره در تکامل بوده و سیر تحول آن هرگز متوقف نشده و در آینده نیز متوقف نخواهد شد. دنیای جادویی موسیقی، شما را از دنیای مادی اطراف جدا کرده و با خود به دنیای شگفت انگیز دیگری می‌برد که در آن لذت آرامش دورنی را تجربه خواهید کرد. با ما در این مقاله همراه باشید تا دانستنی های دنیای موسیقی را بررسی نماییم.

  • درهنگام ورزش، گوش دادن به موسیقی به صورت قابل توجه‌ای انرژی بدنی را افزایش می‌دهد.
  • ضربان قلب با ریتم موسیقی هماهنگی پیدا می‌کند.در هنگام گوش دادن به موسیقی ضربن قلب با ریتم موسیقی یکی می‌شود.
  • موسیقی بر رشد گیاهان تاثیر مثبتی دارد و باعث افزایش رشد آنها می‌گردد.   
  • موسیقی همچنین بر کودکان نیز تاثیر زیادی دارد. کودکانی که بیشتر به موسیقی گوش می‌دهند تمرکز بالاتری دارند.
  • موسیقی باعث ترشح دوپامین در مغز می‌شود. این هورمون باعث ایجاد حس لذت می‌شود.
  • موسیقی حتی بر روی جنین در زنان باردار نیز تاثیر مثبت دارد. و باعث آرامش مادر و جنین می‌گردد.
  • کاهش میزان اضظراب نیز با گوش دادن به موسیقی در علم ثابت شده است
  • موسیقی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می‌کند.
  • موسیقی جزو معدود فعالیتهایی است که کل مغز را درگیر میکند.
  • گوش فرا دادن به موسیقی کارکرد فیزیکی افراد را افزایش می‌دهد.

استودیو صدابرداری در تهران

دانستنی های دنیای موسیقی

نکات جالب دنیای موسیقی

در دنیای وسیع موسیقی نکاتی جالبی وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست. نکات جالب دنیای موسیقی می‌تواند در کسانی که کمتر به این هنر علاقمند، شوق و اشتیاق بیشتری ایجاد کرده تا آنها نیز مانند دیگر افراد از تاثیر عمیق این هنر والا بر زندگی خود بهره ببرند. نکات جالب دنیای موسیقی بسیار است که ما به ذکر نمونه‌هایی از آن در این مقاله می‌پردازیم. 

یکی از تاثیرات موسیقی به طور مستقیم بر روح و روان آدمی است. موسیقی باعث آرامش می‌شود. در زمان هایی که تنش زیادی را تجربه می‌کنید موسیقی می‌تواند از تنش درونی شما کاسته و به شما آرامش بیشتری بدهد. تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است که این موضوع را ثابت می‌کند. همچنین بسیاری از روانشناسان و متخصصان در این حوزه بر تاثیر مثبت موسیقی بر خواب نیز تاکید زیادی دارند. به افرادی که دچار بی‌خوابی و یا کم‌خوابی هستند و یا مشکلات دیگری در خواب خود دارند توصیه می‌شود که قبل از خواب به موسیقی های بی‌کلام و آرام بخش گوش دهند.

همچنین گوش سپردن به موسیقی در کودکانی که دچار نقص توجه (ADHD) هستند موجب افزایش تمرکز و دقت شده و بهره‌وری را افزایش می‌دهد. تمامی والدینی که کودکانی از این دست دارند بهتر است که با دنیای موسیقی ارتباط موثرتری بگیرند تا نتیجه مطلوب را به مرور زمان مشاهده نمایند. یادگیری موسیقی در سنین پایین می‌تواند به کودکان در مدرسه کمک ویژه‌ای بکند. چرا که با یادگیری تمرکز در مدرسه نیز می‌توانند بهتر تمرکز کرده و دقت خود را بالا ببرند.

آهنگسازی و میکس و مسترینگ

دانستنی های دنیای موسیقی

برای کسب اطلاعات درباره استودیو صدابرداری به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

سبک های موسیقی

هنر موسیقی در طول زمان همواره در حال تغییر بوده است و اینچنین طی ادوار مختلف سبک های موسیقی مختلفی نیز به مرور و آرام آرام شکل گرفته و گسترده شده است. اشخاص هرکدام به سبک های مختلفی علاقمندند. این علاقه برای عامه مردم که اطلاعات گسترده ای راجع به این هنر ندارند صرفا مربوط به سلیقه آنها می‌شود.

سبک های موسیقی بر اساس آلات موسیقی و سلیقه نوازندگان، در زمان و مکان های مختلف به وجود آمده‌اند. برای مثال ما در کشور خودمان سبک موسیقی خاص خود را داریم که به عنوان سبک سنتی شناخته می‌شود. همین سبک در هر شهر توسط نوازندگان مخلف با سازهای مربوط به همان منطقه اجرا می‌شود. 

این سبک های مختلف در تمامی نقاط دنیا وجود دارند که توجه کمتری را دریافت کرده‌اند و سایرین شناخت خاصی نسبت به این سبک ها ندارند. این سبک های کمتر شناخته شده را موسیقی ملل می‌گویند. و اما اکنون به بررسی سبک های موسیقی بسیار مهم در دنیا می‌پردازیم.

موسیقی کلاسیک

موسیقی کلاسیک از جایگاه بسیار رفیعی در هنر برخوردار است. این سبک موسیقی سال‌ها پیش در غرب به وجود آمد که دارای اصول و قواعد مخصوص به خود می‌باشد. ارکستر سمفونی در حقیقت عنوانی است که برای اجراهای گروهی این سبک با استفاده از سازهای گوناگون به کار می‌رود. برای مثال سازهایی همچون پیانو، گیتار و … با تعداد نفرات بالا در این سبک به اجرا می‌پردازند.

هنرمندان بسیاری در سبک کلاسیک فعالیت کرده و توانسته‌اند آثار شاخصی را پدید آورند و سهم بسزایی در فراگیری این سبک در تمام دنیا ایفا کنند. هنرمندان به نامی چون یوهان سباستین باخ، فردریک شوپن، لودویگ وان بتهوون . این موسیقیدانان برجسته علاوه بر استعداد ذاتی بسیار بالا در زمینه موسیقی، قواعد و اصول را نیز به نحو احسن در آثار خود رعایت کرده اند. 

این سبک موسیقی که طرفداران و علاقمندان زیادی در سرتاسر دنیا دارد از قواعد کلی و اصول یکپارچه تبعیت می‌کند. موسیقی کلاسیک در تمام دنیا شناخته شده است و افراد بیشماری از طریق این موسیقی به دنیای هنر جذب شده‌اند.

استودیو ضبط صدا

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی پاپ

در سال 1950 در آمریکا سبکی جدید در موسیقی ظهور کرد به نام موسیقی پاپ . اسم پاپ از popular به معنای مردمی گرفته شده چراکه این سبک بسیار فراگیر شد و به محبوبیت ویژه‌ای رسید. عمده دلیل استقبال مردم از این سبک، این است که موسیقی های پاپ برخواسته از بطن جامعه است و اغلب مردم چه با هنر موسیقی آشنا باشند چه نباشند به این سبک علاقمند می‌شوند. این سبک از موسیقی بسیار منعطف است و می‌تواند سبک های دیگری را در خود جای دهد. مایکل جکسون، کریس دی برگ، ترنت رنزور، دنی الفمن واستینگ از جمله هنرمندان شهره در موسیقی پاپ هستن. 

استودیو تولید و ضبط موسیقی

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی راک

موسیقی راک یکی از پرطرفدارترین سبک های موسیقی در دنیا می‌باشد که در دهه 1950 شکل گرفت. در این سبک از موسیقی از گیتار الکتریک بسیار بیشتر از سبک های دیگر استفاده می‌شود. عموما ساختار اصلی این سبک را گیتار الکتریک و گیتار بیس تشکیل داده است. در ابتدا از موسیقی راک در راستای اعتراضات و تجمعات اجتماعی استفاده می‌شد که در حال حاضر این ویژگی اهمیت خود را از دست داده است. Rock & Roll یکی از شاخه های موسیقی راک است. این سک موسیقی به سرعت در بین علاقمندان به موسیقی گسترش یافت. الویس پریسلی یکی از مشهورترین خوانندگان راک است که طرفداران بسیاری دارد. 

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی بلوز

موسیقی بلوز یکی از سبک‌های موسیقی است که در آمریکا توسط سیاه‌پوستان به وجود آمد. سیاه‌پوستان آمریکایی از این سبک موسیقی برای بیان احساسات، اعتراضات و فرهنگ خود استفاده می‌کردند. موسیقی بلوز همواره از محبوبیت زیادی برخوردار بوده است و همچنان طرفداران بسیاری در سرتاسر دنیا دارد. اکنون موسیقی بلوز یکی از مهمترین سبک‌های موسیقی به شمار می‌رود و مشتقات زیادی از آن به وجود آمده است. این واژه از لغت blue به معنای اندوه و حزن به وجود آمده است. از خوانندگان معروف در این سبک میتوان به رایلی بی کینگ معروف به بی.بی.کینگ اشاره کرد.

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی متال

موسیقی متال نوعی از موسیقی است که شاید از محبوبیت زیادی در بین عموم مردم برخوردار نباشد. اما با این حال افرادی که جذب این سبک موسیقی می‌شوند از هنر بی‌نظیر موسیقی متال آگاه هستند. موسیقی متال از زیرشاخه های سبک راک است که در دهه 1970 در آمریکا گسترش یافت. با مطالعاتی که بر این سبک موسیقی صورت گرفته است. مشخص شده که موسیقی هیجانی همچون متال نه تنها باعث بروز خشم نمی‌شود بلکه حتی می‌تواند در کنترل و کاهش خشم نیز موثر واقع شود. در موسیقی متال از درامز، گیتار الکتریک، گیتار باس استفاده می‌شود. از هنرمندان معروف در این عرصه می‌توان به جان مایکل «آزی» آزبورن با نام هنری آزی نام برد. 

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی جز

موسیقی جز یا جاز سبکی از موسیقی می‌باشد که مانند بسیاری دیگر از سبک‌ها در ابتدای قرن بیستم در آمریکا به وجود آمد و به سرعت گسترش یافت. در طی این سال‌ها موسیقی جز دچار تغییرات چشمگیری شده و پیشرفت زیادی کرده است. در این سبک موسیقی از سازهای همچون ساکسیفون و ترومپت  پیانو، کنترباس، گیتار و درامز اشاره کرد. در طی سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ موسقی جز به اوج شکوفایی خود رسید. بود و در طول این سالها به محبوبیت زیادی در بین مردم دست پیدا کرد. از هنرمندان معروف و بنام در این عرصه می‌توان به لویی آمسترانگ اشاره کرد.

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی کانتری

از دیگر سبک های موسیقی می‌توان به موسیقی کانتری اشاره کرد. کانتری به معنای محلی است. بیشتر بدان معنا است که ما با یک موسیقی محلی با ریتمی ساده طرف هستیم. این موسیقی معمولا از عواطف و احساسات سخن می‌گوید. ملودی موسیقی کانتری بسیار ریتمیک و ساده است ولی از مشتقات بسیاری پدید آمده است. این نوع از موسیقی همچون اکثر سبک ها در ایالات متحده شکل گرفت. از مطرح‌ترین هنرمندان این سبک می‌توان به جانی کش و ویلی نلسون اشاره کرد.

 

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی هیپ هاپ

موسیقی هیپ هاپ در دهه 1970 در ایالات متحده آمریکا توسط سیاه‌پوستان شکل گرفت. این سبک موسیقی بسیار ریتمیک است و توانست در بین جوانان خیلی زود به محبوبیت برسد. موسیقی هیپ هاپ مشترکات زیادی با سایر موسیقی ها همچون فانک دارد. با این وجود از لحاظ موسیقی، شعر و ریتم تفاوت های زیادی نیز دارد. خود این سبگ تقریبا برگرفته از سبک رپ است. از هنرمندان به نام این سبک می‌توان به توپاک اشاره کرد.

دانستنی های دنیای موسیقی

موسیقی رپ

موسیقی رپ در دهه 70 میلادی در نیویورک ایالات متحده آمریکا در جوامع سیاه‌پوست شکل گرفت. سبک موسیقی رپ تلفیقی از ریتم و شعر می‌باشد که به بیان سریع کلمات به صورت آهنگین می‌پردازد. این موسیقی بر پایه ضرب‌های تکرارشونده است که توسط دی‌جی اجرا می‌شود. محتوای این نوع موسیقی عموما به مشکلات اجتماعی، فقر، مسائل ساسی و فرهنگی و … می‌پردازد. این موسیقی از طرفداران زیادی برخوردار است. علی‌الخصوص جوانان، بسیار به  این سبک علاقمندند.

موسیقی سنتی

موسیقی سنتی که برگرته از هویت و اصالت ماست یکی از خاص‌ترین سبک‌های موسیقی است. این سبک از موسیقی بسیار دلنواز است و با وجود فراگیری زیاد سبک‌های دیگر موسیقی همچون پاپ و راک و… در بین مردم ایران، همچنان یکی از پرطرفدارترین سبک در بین ایرانیان است. درکل، موسیقی از دوران باستان، جزئی از فرهنگ ایرانیان بوده است. چراکه مردم ایران به دین زرتشت گرایش داشته و یکتاپرست بودند موسیقی در زندگی‌ آنها جایگاه ویژه‌ای داشت.

موسیقی سنتی از دو نوع موسیقی کلاسیک یا همان موسیقی سنتی و موسیقی فولیکور و یا همان محلی تشکیل شده است که سابقه چندین هزار ساله دارند.

دانستنی های دنیای موسیقی

اصطلاحات موسیقی

تئوری موسیقی چیست

برای توضیح این عنوان که یکی از اصلی‌ترین اصطلاحات موسیقی است، باید گفت تئوری موسیقی، یک زبان مشترک در سرتاسر دنیا است که تمامی اصول و قواعد موسیقی را دربرمی‌گیرد. این زبان مشترک بین تمامی کسانی که در حوزه موسیقی فعالیت دارند یکسان است. و این موجب می‌شود که افراد با وجود تمام تفاوت‌ها در فرهنگ، زبان و … بتوانند از طریق موسیقی و قوانین جهانی آن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

دانستنی های دنیای موسیقی

نت موسیقی

یکی از اصطلاحات موسیقی بسیار پرکاربرد که قطعا به گوش همه افراد حتی کسانی که با موسیقی هم سروکار ندارند، آشناست، نت موسیقی است. برای تعریف نت موسیقی می‌توان اینطور گفت که درحقیقت نت‌ها همان حروف الفبای موسیقی هستند که این زبان را در سرتاسر دنیا یکسان و مشترک می‌سازد. به همین علت است که موسیقی را یک زبان مشترک در بین تمام انسان‌ها به شمار می‌آورند که با آن می‌توان با اشخاص در سرزمینی دیگر ارتباط برقرار کرد. حروف الفبای موسیقی عبارت است از دورمیفاسللاسی

do – re – mi – fa – sol – la – si